6 Şubat 2010 Cumartesi

Galatasaray Cafe Crown


Sene başında yeni bir yapılanmayla sezona iyi başlamıştı Galatasaray. Ancak 5. haftadaki derbiden sonra işin rengi değişti. Cemal Nalga olayı gündeme damgasını vurmuş ve sorumluların kelleleri bir bir kopmuştu. Ben ve benim gibi bazı Galatasaray Sözlük yazarları takımın verilecek cezayı beklemeden ligden çekilmesini veya federasyonun takımı ikinci lige göndermesini bekliyorduk. Ancak ikisi de olmadı ve takıma basketbol tarihinin en komik cezalarında birisi verildi. Yani biz düşürüp tepki çekmeyelim ama kendileride kalamasınlar tarzı düşünülerek bir ceza verildi. İşte burada başladı bu takımın hikayesi;


Olaydan hemen sonra gelen ve ligin en güçlü takımıyla Efes Pilsen maçından kimsenin bir beklentisi yoktu zaten. Beklenilen oldu ve takım mağlup oldu. Bu maçdan sonra ise takım tam 12 maçta sadece 2 mağlubiyet aldı ve küme düşmesi kesin denilirken play-off hayalleri kurulmaya başlandı. Takım ciddi bir karakter örneği gösterdi ve kenetlendi. Taraftarda takımına sahip çıktı ve kayıtsız şartsız destek verdi.


Ancak herşeye rağmen takımda bazı eksiklikler ciddi bir şekilde göze çarpmakta. En büyük sorun pg mevkiinde. Darius Washington bu takımın pg'ı değil ve olamazda. Yabancı tercihiniz Avrupa ağırlıklı ve takımınızda iyi şutörler varsa (uzunlarda dahil) onların istediği oyunu oynatacak bir Avrupa'lı pg almak zorundasınız. Aksi takdirde Jasaitis'in el üstü şutlarına , Rancik ve Wilkinson'ın birebirlerine ve üçlüklerine kalırsınız. Yerli rotasyonunda Murat Kaya ve Evren Büker gibi iki savaşan ve yeri geldiğinde skor bulabilen, bileği düzgün oyuncularınız varken siz bu oyuncularla top getirmek durumunda kalıyorsunuz. Can Akın iyi niyetli ama yeterisiz kalıyor takıma. Takıma benchden gelip katkı veren oyuncu sayısı çok az.


Bütün bunların ışığında; öncelikle Darius'u gönderip kaliteli bir pg almak zorunda takım. Daha sonrada benchini kuvvetlendirmek zorunda. Kenardan gelip takıma ivme kazandıracak yerli alternatifler bulmak zorunda. Aksi takdirde çok iyi yerlerde bitirilebilecek bir sezon sadece takımın mücadelesinden dolayı tebessümle hatırlanacak. Gerekli hamleler yapılmalı ve oyuncuların mücadele gücü hep yüksek kalmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder